top of page

מה מרגיע אותי?
כיצד תסבירו לילדים

קלפי ״מה מרגיע אותי״ יוכלו לשמש אתכם בזמן המשחק. דברו עם הילדים על אופציות ההירגעות השונות שבקלפים, ותציעו להם להדגים אותם. כך יכירו ויתנסו באסטרטגיות הרגעה בעת שהם נינוחים ונהנים ממשחק. התרגול של הטכניקות האלו, דווקא כשהם רגועים, משחקים ושמחים, תאפשר להם להכניס אותן לארגז הכלים שלהם, כך שיוכלו להשתמש בהן בזמנים שיצטרכו אותם. 

​לאחר שיכירו את המושגים, הסדרה הזו תוכל לשמש אתכם גם ביומיום, במצבים בהם אתם מרגישים שהילדים צריכים להירגע ולא יודעים איך לעשות זאת. במצב כזה, תוציאו את הקלפים בסדרה ותציעו להם לבחור מה יכול להרגיע אותם? תוכלו לנסות אופציה אחת, או את כולן, עד שתגלו מה עובד על כל ילד. אפשר ורצוי גם להציע לילד לחשוב על אסטרטגיות נוספות שמתאימות לו ושהוא רוצה ליישם כדי להרגיע את עצמו, למשל חיבוק מהורה, להוציא כעסים על כרית, או כל אסטרטגיית הירגעות אחרת.

​ טכניקות הרגעה  בסדרה ״מה מרגיע אותי״ בקלפי המשחק ״בריא-לי״

מחשבות שמחות - נעודד את הילדים לדמיין דברים נעימים. כשילדינו חווים רגעים של רגשות שליליים, נוכל לעזור להם להירגע בעזרת דמיון חיובי. נוכל לעשות להם דמיון מודרך, למשל לבקש מהם לעצום עיניים ולדמיין מקום או חוויה משמחת, כמו חוף הים, פארק שעשועים, חיבוק מהורה, או כל דבר אחר שמשמח אותם. נשאל אותם איזה צבעים הם רואים, מה הם מרגישים, האם יש למקום המיוחד שלהם ריח או צליל? תעזרו להם להתחבר לרגש הנעים והמחשבות המשמחות שיחליפו את הכעס או הפחד. נוכל להציע להם גם לחשוב על זיכרון נעים שהיה להם, או להסתכל בתמונות מאירוע משמח ולספר לכם אילו מחשבות שמחות עולות להם בעקבות זה.  

נלמד את הילדים שבכל פעם שהם מרגישים לחוצים, עצובים או כועסים, הם יכולים לחשוב מחשבות שמחות!

לשאוף פרח, לנשוף בועות - טכניקה זו מוכרת יותר בשמה ״פרח-נר״, מלמדת את הילדים על נשימות איטיות וארוכות, כדי להפחית דופק מהיר ולשחרר מתחים. אנו בחרנו במשחק להשתמש ב״פרח-בועות״, מאחר ולדעתנו לנשוף על בועות מתאים יותר לילדים מאשר לכבות אש. ​​איך נלמד את הילדים להשתמש בטכניקה זו? נוכל לסגור את היד שלנו כך שתדמה צורת פרח, לקרב לאף הילדים ולהגיד להם לנשום עמוק, ואז לסגור את האצבע והאגודל לצורת עיגול, לקרב אליהם לפה ולבקש שינשפו לתוך זה כאילו זה בועות סבון. אתם יכולים לנשוף יחד איתם לתוך העיגול מהצד השני שלו, אחד על השני, זה מצחיק אותם וכבר מכניס אווירה חיובית יותר ועוזר לשחרר את הרגשות השליליים. תחזרו על זה מספר פעמים, לפחות 3-5, עד שתרגישו שהילד רגוע יותר. אפשר לקחת פרח אמיתי ביד ואת המשחק של בועות הסבון, ולבקש מהילדים להריח את הפרח ואז לנשוף בועות סבון. שינסו לנפח את הבועה הכי גדולה שיש! באמצעות נשיפה ארוכה ואיטית דרך הפה. העיסוק במשחק המהנה, בנוסף לנשימות, יעזור להכניס אותם למצב רוח חיובי.

מוזיקה - שימו לילדים מוזיקה שקטה ומרגיעה כדי לאזן את הרגשות הסוערים שלהם, או לחילופין, מוזיקה קצבית ומקפיצה שיוכלו בעזרתה להוציא אנרגיה. תנו לילדים לתופף או למחוא כפיים בקצב. אפשר לשים שירים אהובים ולהתחיל לשיר כדי שהילד יצטרף אליכם. באופן כללי, רצוי למצוא מוזיקה כיפית שכל בני הבית אוהבים ולשים אותה להתנגן ברקע ביומיום, מלאו את הבית שלכם בצלילים!

ריקוד - לאחר ששמתם מוזיקה, תציעו לילדים לרקוד! הם יכולים לקפוץ במקום, לנענע את הגוף, או ממש להמציא תנועות ריקוד, העיקר שישתחררו והתנועה הפיזית תעזור להם לפרוק אנרגיה של מתח או תסכול ולהפוך אותה לשמחה! נסו לרקוד ביחד איתם, זה כיף ומחבר וגם יעזור לכם להכניס תנועה לגוף שלכם!

הרפייה- תרגלו עם הילדים שלכם הרפיית שרירים דרך שמיעת מיינדפולנס מותאם לילדים או פשוט הדריכו אותם לשבת איך שנוח להם, לעצום עיניים ולדמיין משהו שמרגיע אותם. 

קלף ״הרגשות שלי״ - השתמשו בקלף הזה כדי שיוכלו להבין איזה רגש הם מרגישים ולפעול בהתאם: בקשו מהם לעיין באיורים שבשני צידי הקלף, ולמצוא את אלו שהכי מתאימים לרגשות שלהם. תוכלו לבדוק איתם מה הם מרגישים לפני שאתם מתרגלים את שיטות ההרגעה, ולבדוק שוב לאחר מכן. נרצה לראות את הילד עובר לרגשות חיוביים יותר לאחר שתרגל טכניקות הרגעה שונות. תבדקו האם יש טכניקה אחת או יותר שעובדות להם וגם לכם. 

bottom of page